בעוד כמה ימים יזכו כ- 1100 חניכי סמינר המדריכים הצעירים של הנוער העובד למשטר בריאותי קפדני: בין היתר יוגש סלט ירקות בשלושת ארוחות היום, השניצלים לא יטוגנו בשמן אלא יוגשו אחרי שנאפו בתנור, כמות הלחם והשוקולד תפחת ובמקומה יוגשו יותר פירות. אפילו מיץ הפטל המתוק והמסורתי יוחלף, בהדרגה, במים קרים.
מידי בוקר, כל אחד ממחנות הקיץ של תנועת הנוער העובד והלומד יפתח בהתעמלות בוקר ובאימון אירובי, בנוסף בתוכנית המחנות ישולבו יותר טיולים קצרים, בהתאם לגיל המשתתפים וכן ניווטים ופעילות שטח. בשעות הערב יתקיימו במחנות אירועי ספורט טבלאי, 'סלטרון', א"ש לילה ומשחקים.
"מוטלת עלינו חובה לדאוג לא רק לחינוכם הרעיוני והחברתי של החניכים שלנו, אלא גם לבריאותם" אומר יוני בן דור, רכז המפעלים והטיולים בנוער העובד והלומד "הדבר נכון בעיקר כלפי מי שעתידים להיות מדריכים צעירים, מי שרוצה להיות מדריך צריך להיות בכושר מתאים. במחנות הקיץ נעשה את זה באמצעות אוכל מזין יותר ופעילות גופנית".
בסמינר המדריכים הצעירים שיפתח בעוד מספר שבועות יוקדש פרק שלם לנושא בריאות החניכים זאת כחלק ממכלול העוסק בהגנה מהשמש, שתייה מרובה, הקפדה על מנוחה וקירור הגוף וכמובן לימוד תחום הביטחון והבטיחות.
"חינוך לתזונה נכונה מתחיל בגיל צעיר, התפריט שמוצג כאן הוא בהחלט כיוון נכון וחשוב" כך אומרת הדיאטנית גיתית פרנג'י "כמובן שישנה חשיבות עצומה לשילוב בין תזונה לפעילות גופנית".