מה עושים כשהילד מסרב לאכול? מזמינים אותו להכין ביחד את הארוחה. והמתכונים? אותם אפשר למצוא בספר בישול חדש להורים וילדים, שכתב השף שלומי אלדו. הספר בישלוליאדה עם אלדו השף, הוא ספר בישול ייחודי, המיועד לשדרג את זמן האיכות של ההורים והילדים. הספר משלב סיפור בחרוזים עם מתכונים קלים להכנה.
אומר שלומי אלדו; "כל ילד אוהב לאכול, אבל תלוי איך מגישים לו את הארוחה. תמיד העין אוכלת ראשונה, ולכן כריכים מבדחים, למשל גבינה שעליה פרצוף מפלפל אדום וזיתים, יכולים לגרות את הילד לאכול. ניתן גם להכין מאכלי ירקות שונים לילדים, ולעצב אותם כך שיהיו מעוררי תיאבון. כאשר הילדים טורחים ומכינים את האכול, הם גם יאכלו אותו".
השף אלדו מעביר לילדים סדנאות בישול, מלווה ימי הולדת המשלבים יצירה עם בישול, ומפעיל תלמידים במערכת החינוך.
קטע מהספר; "הדב העקרב והקיפוד ראו רכבת אליהם במהירות מתקרבת, צבעונית וכולה מקושטת. הקרונות מצופים בקרם וניל ושוקולד, החלונות – ופלים ממולאים בקרם ורדרד, כדורי שוקולד הם הגלגלים, כמה מדהים, כמה טעים…" בסיום הקטע לומדים הילדים להכין עוגת רכבת טעימה.
את הספר ניתן להשיג בהוצאת אוריון. הספר מיועד לגילאי 4 ומעלה, מחירו לצרכן 59 ש"ח.